Sisi rejimi cezaevinde şartları ağırlaştırdı: İhvan lideri açlık grevine başladı

Sisi rejimi cezaevinde şartları ağırlaştırdı: İhvan lideri açlık grevine başladı

Müslüman Kardeşler (İhvan) Genel Mürşidi Muhammed Bedi'nin, Sisi rejiminin "şartlarının iyi olmasıyla" övdüğü Bedr cezaevinde açlık grevine başladığı bildirildi.

Müslüman Kardeşler (İhvan) Genel Mürşidi Muhammed Bedi, Mısır cezaevlerindeki koşulların kötü olması sebebiyle açlık grevine başladı.

79 yaşındaki Bedi, adı işkencelerle anılan yüksek güvenlikli Tora hapishanesinden geçen yıl Bedr cezaevine nakledilmişti.

Mısır İnsan Hakları Ağı, Bedr cezaevindeki kötü muameleler ve tıbbi ihmal sebebiyle Bedi'nin açlık grevine başladığını açıkladı.

Sisi reijiminin, "insan haklarına riayet edildiğini" öne sürdüğü ve "modern" olarak tanımladığı Bedr cezaevi Aralık 2021'de açılmıştı.

Bedr cezaevinde tutuklular, kötü yaşam koşulları sebebiyle toplu açlık grevi başlatmış durumda. Uluslararası Af Örgütü, Bedr cezaevindeki mahkumların "insanlık dışı şartlarda" tutulduğunu açıklamıştı.

Sisi rejiminin Türkiye'deki depremden etkilenen bölgelerde yaşayan aileleriyle iletişime geçmek isteyen mahkumların bu yöndeki taleplerini reddettiği biliniyor.

Bazı mahkumların aile ziyaretlerine yasak konulması ve yetersiz sağlık hizmetleri verilmesi nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu iddia ediliyor. Ancak bu kişilerin gerçekte intihar mı ettiği yoksa canlarına mı kast edildiği belirsizliğini koruyor.

Mısır'da en az 65 bin siyasi mahkum bulunuyor. Söz konusu siyasi mahkumlar, Sisi rejiminin muhalifleri olmaları nedeniyle tutuklanmış durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.