​Sistani'den ABD-İran gerilimine dair açıklama

​Sistani'den ABD-İran gerilimine dair açıklama

Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ali es-Sistani, ABD ve İran'ın Irak topraklarında yaptığı saldırıları kınadı.

Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Ali es-Sistani, ABD ve İran'ın Irak topraklarında yaptığı saldırıları kınayarak, Washington ve Tahran arasındaki çatışmalar sonucunda ülke ve bölgede güvenliğin kötüye gittiği konusunda uyardı.

Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi Abdulmehdi Kerbelayi, Cuma hutbesi sonrası es-Sistani'nin mesajını okudu.

Reuters’a göre söz konusu mesajda Sistani, “Bu saldırılar Irak'ın egemenliğini ihlal ediyor. Dış güçlerin ülkenin kaderini belirlemesine izin verilmemeli. Irak'taki ABD-İran çatışması Irak'ın egemenliğinin ihlalidir ve ciddi bir saldırıdır. Yetkililerin ihlaller karşısındaki zayıflığı ile son günlerde Irak egemenliğine yönelik ciddi saldırılar meydana geldi. İnsanların onlarca yıldır katlandığı sıkıntılar yeterli” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ABD tarafından geçtiğimiz hafta Bağdat’ta öldürülmüştü.

Bunun ardından, İran Çarşamba sabahı Irak’taki ABD güçlerine ev sahipliği yapan Ayn el-Esed ve Harir askeri üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.