Siyanür ölümlerine bir yenisi daha eklendi: Bakırköy'de bir evde biri çocuk 3 kişi ölü bulundu

Siyanür ölümlerine bir yenisi daha eklendi: Bakırköy'de bir evde biri çocuk 3 kişi ölü bulundu

Bakırköy Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Bakırköy'de bir evde biri çocuk 3 kişinin cesedi bulundu.

Bakırköy Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Olay bu sabah 06.45'te Bakırköy Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokak Numara 6'daki apartmanın 4'ncü katındaki 8 numaralı dairede yaşandı.

Apartman sakinleri, dairenin açık olan kapısı önünde, anne Zübeyde Delen'in (38) cansız bedenini görüp polisi aradı. Hemen eve gelen polis, daireden gelen yoğun koku üzerine AFAD'a bilgi verdi.

siyanur.jpgOlay yerindeki AFAD ekipleri

Polis bina ve çevresinde önlem alırken, gelen AFAD (KBRN) ekipleri, özel kıyafetler giyip içeri girdi. Ekipler evin salonunda yerde kuyumcu olan Bahattin Delen (38) ile çiftin 6 yaşındaki oğulları Ali'nin cansız bedenini buldu.

"Yardım istemek için kapıyı açtı"

Evde yapılan incelemede bir odada siyanür bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda annenin, siyanürden zehirlenmeye başladığı anda can havliyle yardım istemek için daire kapısını açtığı ancak aynı yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

"Ağır borç batağı"

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da ailenin siyanür ile yaşamını yitirdiğini doğruladı. Kerimoğlu, aldığı bilgiyi şu ifadelerle aktardı:

"İntihar eden hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanürün çok ağır koku üzerinden de insan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş."

Kerimoğlu'ndan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama geldi.

Başsavcılık, ölümlerle ilk ihbarın sabah saat 06.45 sırasısında yapıldığı bilgisini vererek soruşturmayla ilgili olarak şunları ifade etti:

"Yapılan soruşturma esnasında bu aşamada elde edilen tespitler doğrultusunda ikametgahında ölü olarak bulunan A.D.’nin babası ve Z.D.’nin eşi konumunda bulunan B.D.’nin, Kuyumcukent’teki iş yerinde altın ticareti ile uğraştığı ve birtakım internet siteleri üzerinde kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı, girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmiştir. Olay yerinde AFAD ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Soruşturma işlemleri Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir."

Siyanür ölümleri

6 Kasım’da İstanbul'un Fatih ilçesinde kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not asılan evin içinde 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kardeş olan dört kişinin siyanür ile zehirlendikleri ortaya çıktı.

Olayla ilgili yapılan incelemelerde dikkat çekici bulguya rastlandı.

Kardeşlerden Oya Yetişkin'in diğerlerinden daha sonra öldüğü belirlendi, bu nedenle önce kardeşlerine meyve suyu içinde siyanür verdiği daha sonra kendisinin içtiği iddia edildi.

Ayrıca 'Dikkat siyanür var' notunun da Oya Yetişkin tarafından yazılmış olabileceği öne sürüldü.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.