Slovakya Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi gönderdi

Slovakya Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemi gönderdi

Slovakya, Ukrayna’ya S-300 tipi hava savunma sistemlerini teslim etti.

Slovakya, Ukrayna’ya S-300 tipi hava savunma sistemlerini teslim etti. Söz konusu bilgiyi teyit eden Slovakya Başbakanı Eduard Heger, “Ukrayna’ya yardım etmek görevimizdir” açıklamasını yaptı.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Slovakya Başbakanı Eduard Heger, ülkesinin Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemi gönderdiğini duyurdu. Heger, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Slovakya’nın Ukrayna’ya bir hava savunma sistemi S-300 sağladığını duyurmak istiyorum. Ukrayna milleti, egemen ülkesini ve bizi de cesurca savunuyor. Yardım etmek, Rusya’nın saldırganlığı nedeniyle meydana gelen can kayıplarına kayıtsız kalmamak görevimizdir” ifadelerini kullandı.

2004 yılından beri NATO’ya üye olan Slovakya, envanterinde bulunan Sovyet üretimi S-300'leri gizli bir şekilde Ukrayna’ya gönderdi. Yerel medya tarafından paylaşılan görüntülerde sistemin tren vagonlarına yüklenerek Ukrayna’ya yollandığı aktarıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.