Somali cumhurbaşkanın oğlunun 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi

Somali cumhurbaşkanın oğlunun 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi

Somali cumhurbaşkanının oğlu Hasan Şeyh Mahmud hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Oğul Mahmud, 30 Kasım’da Avrasya Tüneli’nin Aksaray çıkışında motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olmuştu.

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. ‘Asli kusurlu’ bulununca yakalama kararı çıkarılan Mahmud’un 2 Aralık’ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti.

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, dosya kapsamındaki görüntüler, Adli Tıp Kurumu raporları, kolluk tutanakları ve tüm dosya içeriğinden yola çıkıldığında, şüphelinin kusurlu eylemiyle Göçer’in ölümüne sebebiyet verdiğinin anlaşıldığı bildirildi.

İddianamede, şüpheli Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada şüphelinin yakın zamanda yurt dışından gelip ifadesini vereceğini söyledi: “Dışişleri Bakanlığımızın da görüşmeleri söz konusu oldu. Yakın zamanda bu süreç gerçekleşecek.”

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum