Eş Şebab Türkiye'nin gönderdiği silahları ele geçirdi

Eş Şebab Türkiye'nin gönderdiği silahları ele geçirdi

MPT 76 olarak bilinen "Milli Piyade Tüfeği" Somali'de Türkiye'nin Eş Şebab'a karşı eğitip donattığı güçler tarafından kullanılıyor.

Somali'de uluslararası alanda tanınan Mogadiu yönetiminden daha fazla bölgede etkinlik gösteren Eş Şebab, servis ettiği görüntülerde Türkiye'nin Mogadişu yönetimi güçlerine gönderdiği silahları ele geçirdiğini belirtti.

Eş Şebab tarafından sosyal medya ağları üzerinden dolaşıma sokulan görüntülerde çok sayıda silahın saldırılarda ele geçirildiği ifade ediliyor.

Görüntüleri yayınlanan silahlar arasında Türkiye'nin Somali'deki Mogadişu yönetimine bağlı güçlere verdiği MPT 76 olarak bilinen "Milli Piyade Tüfeği" de yer alıyor.

s1.jpg

s2.jpg

Grubun açıklamasında silahların Mudug ilinde Mogadişu yönetimine bağlı güçlerin hedef alındığı bir pusu saldırısında ele geçirildiği ifade ediliyor.

Türkiye, ABD ve diğer birçok Batılı ülkenin yanında Somali'deki Mogadişu yönetimine Eş Şebab'a karşı savaşında askeri destek sağlayan ülkelerden biri.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum