Somali'de Eş Şebab bölgesine düşen helikopterdeki 4 kişinin Ukraynalı olduğu açıklandı

Somali'de Eş Şebab bölgesine düşen helikopterdeki 4 kişinin Ukraynalı olduğu açıklandı

Eş Şebab 2008 yılından bu yana ABD tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanmakta.

Kiev Cuma günü yaptığı açıklamada, bir BM helikopterinin Somali'de bir bölgeye "acil iniş" yapmasının ardından Eş Şebab tarafından yakalanan personelin dördünün Ukraynalı olduğunu doğruladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko Facebook sayfasında yaptığı açıklamada helikopterin özel bir Ukrayna şirketine ait olduğunu ve Birleşmiş Milletler için bir nakliye görevi yürüttüğünü belirtti.

AFP tarafından ulaşılan bir BM iç yazışmasına göre helikopter Çarşamba günü Galmudug eyaletinin başkenti Dhusamareb'in yaklaşık 70 kilometre güneydoğusunda, Eş Şebab'ın kontrolündeki bir bölgeye dokuz kişiyle birlikte iniş yaptı.

Nikolenko, "Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, hükümet karşıtı güçler tarafından kontrol edilen Somali topraklarında dört Ukraynalının esir alındığını doğruluyor" diye yazdı.

Nikolenko, "Vatandaşlarımız Somali'deki Birleşmiş Milletler Misyonu'nun düşen helikopter mürettebatının üyeleriydi" dedi.

Nikolenko helikopterde beş "yabancının" da bulunduğunu ifade etti.

BM notunda altı yolcunun esir alındığı, bir diğerinin öldürüldüğüne inanıldığı ve ikisinin de kaçtığı belirtilirken bu kişilerin uyrukları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Öte yandan bazı yerel kaynaklar helikopterin bölgedeki Mogadişu yönetimi güçlerime silah ve mühimmat taşıdığını ifade etmişti.

Eş Şebab Somali'de İslami bir yönetim kurmak için uzun yıllardır ABD ve Batılı devletlerin öncülüğündeki uluslararası toplum tarafından desteklenen Mogadişu yönetimine karşı savaşıyor.

Eş Şebab 2008 yılından bu yana ABD tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanmakta.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.