Somali'de Eş Şebab BM güçlerine ait helikopteri ele geçirdi

Somali'de Eş Şebab BM güçlerine ait helikopteri ele geçirdi

Somali'nin orta kesiminde BM güçlerine ait bir helikopterin Eş Şebab tarafından ele geçirildiği bildirildi.

Somali'deki Birleşmiş Milletler misyonuna ait bir helikopter, Eş Şebab kontrolündeki bir bölgeye iniş yapmasının ardından grup tarafından ele geçirildi.

Olay ülkenin orta kesimindeki Galgudud bölgesinin Gadoon köyü yakınlarında meydana geldi.

BM'ye ait olan helikopter, teknik bir arıza sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Eş Şebab kontrolündeki bölgeye iniş yapan helikopter ele geçirilirken helikopterin içerisindeki kişiler Eş Şebab tarafından yakalandı.

Helikopterin karadan açılan ateşte vurulması sonucu iniş yapmak zorunda kaldığı da iddia edildi.

BM kaynaklarının aktardığı bilgilere göre helikopterde askeri personel de dahil dokuz yolcu bulunuyordu. Helikopterin silah ve tıbbi malzeme taşıdığı da ifade edildi.

Aralarında yabancıların da olduğu yolculardan en az altısının Eş Şebab tarafından yakalandığı bildirildi. BM bölgedeki uçuşlarını askıya aldı.

BM sözcüsü Stephane Dujarric, olayla ilgili soruya verdiği yanıtta olayı doğrularken "Müdahale çalışmaları devam ediyor. Helikopterde bulunan herkesin güvenliği için şu aşamada daha fazla bir şey söylemeyeceğiz. Olayı çözüme kavuşturmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgede kontrol durumu sık sık değiştiği için benzeri havacılık problemleri yaşanabiliyor. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Mogadişu yönetiminin İstihbarat Bakanı Mahad Salad'ı taşıyan helikopter de Eş Şebab bölgesine inmekten son anda gelen haberle kurtulmuş ve bölgeden uzaklaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.