Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı saldırı

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Eş Şebab Somali'de son dönemde güvenlik güçlerini hedef alan birçok saldırıya imza attı.

Somalili yetkililer Salı günü yaptıkları açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen bombalı saldırısında üç kişinin öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını belirtirken, saldırının sorumluluğunu Eş Şebab’ın üstlendiğini ifade etti.

Polis sözcüsü Sadik Ali, bir canlı bombanın başkent Mogadişu'nun Hamar Weyne bölgesinde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini söyledi.

Eş Şabab tarafından yapılan açıklamada patlamanın yerel güvenlik güçlerini hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada güvenlik güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.

Eş Şebab Somali’de ABD, Türkiye ve Batılı ülkeler tarafından desteklenen Mogadişu yönetiminin yerine İslam hukukuna dayalı bir yönetim tesis etmek için savaştığını ifade eden bir yapı.

Somali’de Mogadişu yönetiminden daha fazla toprak hakimiyeti olan grup gerçekleştirdiği saldırılarla sık sık bu yönetime bağlı güvenlik güçlerini hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.