Somali interaktif son durum haritası

Somali interaktif son durum haritası

Somali'de son durum ve kontrol alanlarına dair ayrıntılı interaktif harita.

Somali sahasında ABD destekli Mogadişu hükümeti güçleri ve Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu (ATMIS) birlikleriyle El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab arasında devam eden çatışmalarda tarafların kontrol alanlarına dair interaktif son durum haritası.

(Tam ekran olarak incelemek için tıklayın.)

Haritaya dair ayrıntılar

Koyu Kırmızı: %85-100 Mogadişu yönetimi ve ATMIS kontrolü

Kırmızı: %70-85 Mogadişu yönetimi ve ATMIS kontrolü

Açık Kırmızı: %55-70 Mogadişu yönetimi ve ATMIS kontrolü

Sarı: %45-55 kontrol paylaşımı

Koyu Yeşil: %85-100 Eş Şebab kontrolü

Yeşil: %70-85 Eş Şebab kontrolü

Açık Yeşil: %55-70 Eş Şebab kontrolü

Somali'nin kuzeyinde fiilen bağımsız bir yönetime sahip olan Somaliland ve Puntland'e idari olarak bağlı olan bölgeler açıklama kısmında belirtilmiştir. Somaliland pembe, Puntland mor renkle gösterilmiştir. İki yönetim arasındaki ihtilaflı bölgeler de koyu renkle vurgulanmıştır.

Ancak özerk federe yönetime sahip olmakla birlikte pratikte Mogadişu yönetiminin askeri ve siyasi etkisi altında bulunan idarelere (Mudug ve Jubaland gibi) haritada yer verilmemiştir. Bunların idari bölgelerine dair sahadaki fiili durum farklılık gösterebilir. Ayrıntılar için Mepa News'in Somali detaylı kontrol durumu haritasına bakınız.

Haritada ABD ve Mogadişu yönetimi tarafından desteklenen milis gruplardan Ahli Sunnah wal Jamaah (ASWJ) etkinlik bölgesi de açık renkle vurgulanmıştır.

Öte yandan Eş Şebab'ın ve IŞİD'in ülkenin kuzey kesimindeki etkinlik alanları da harita üzerinde işaretlenmiştir.

Eş Şebab'ın Kenya ve Etiyopya'da varlık gösterdiği alanlara da haritada yer verilmiştir. Haritada gösterilen bu kısımların tamamı doğrudan Eş Şebab kontrolünde olmayıp grubun etkisinin uzandığı ve zaman zaman saldırılar düzenlediği alanları göstermektedir.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum