Somali'de ABD ordu konvoyuna bombalı saldırı

Somali'de ABD ordu konvoyuna bombalı saldırı

Somali'nin güneyinde Amerikan askerlerinin bulunduğu askeri bir konvoya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Somali'nin güneyinde Amerikan özel kuvvet personelinin bulunduğu askeri bir konvoya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Somali'nin güneyindeki Aşağı Cubba bölgesinde bulunan Kismayo yerleşiminde ABD ordusuna bağlı özel kuvvet personelinin bulunduğu konvoya yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre ABD ve Mogadişu hükümeti özel kuvvet personellerinin bulunduğu konvoya yönelik saldırıda çok sayıda askeri personel öldü veya yaralandı.

Saldırıda ayrıca çok sayıda askeri araç da hasar aldı.

Sorumluluğu Eş Şebab üstlendi

Saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin Doğu Afrika'daki yapılanması olan Eş Şebab Hareketi üstlenirken, örgüt saldırıda 4 ABD askerinin öldüğünü, diğer 3'ünün de yaralandığını öne sürdü.

Örgüt saldırıda ayrıca Mogadişu hükümeti güçlerinden 16 özel kuvvet personelinin öldüğünü, 12'sinin yaralandığını iddia etti.

Türkiye ve ABD tarafından eğitilen Mogadişu hükümetine bağlı özel kuvvetler, başkent Mogadişu'nun güneyinde Eş Şebab'ın etkin olduğu bölgelerde operasyonlar gerçekleştiriyor. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.