Somali'deki Eş Şebab saldırısında 200'den fazla asker öldü

Somali'deki Eş Şebab saldırısında 200'den fazla asker öldü

Somali'nin orta kesiminde geçtiğimiz gün askeri üsleri hedef alan eş zamanlı saldırıda çok sayıda askerin öldüğü bildirildi.

Somali'de çatışmalar, yağmur mevsiminin sona ermesinin ve sellerin etkilerinin ortadan kalkmasının ardından yeniden şiddetlendi.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan şiddetli yağış ve seller sebebiyle çatışmalarda gözle görülür bir duraklama olmuştu.

Yağış döneminin geçmesiyle beraber Mogadişu yönetimi güçleri ve Eş Şebab karşılıklı olarak saldırılara tekrar başladı.

Eş Şebab'ın kırsal bölgelerde hükümet güçleri tarafından ileri operasyonlar için kurulan askeri üslere yönelik saldırılarının şiddetlendiği kaydedildi.

Grup son olarak ülkenin orta kesimindeki Mudug bölgesine bağlı Caad yerleşimi yakınlarında bulunan askeri üslere eş zamanlı bir saldırı düzenledi.

Caad kırsalında yer alan birbirine bitişik 5 geçici ileri askeri üs 24 Ocak günü sabah saatlerinde düzenlenen baskınla hedef alındı.

Bölgenin konumu:

Saldırı sonrasında çıkan çatışmada Eş Şebab üsleri ele geçirerek çok sayıda askeri öldürdüğünü, Mogadişu yönetimi ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürdü.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab'ın saldırısında en az 240 asker yaşamını yitirdi. Askeri üslerde yaklaşık 1400 asker konuşlu bulunuyordu. Saldırı sonrasında birçok askeri aracın Eş Şebab'ın eline geçtiği ve üslerde kalan askerlerin kaçtığı kaydedildi.

Saldırı sonrasına ait görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde Eş Şebab'ın ele geçirdiği askeri araçlar ve öldürdüğü askerler yer alıyor.

Öte yandan Eş Şebab'ın saldırısında öldürülen Mogadişu güçlerinin arasında Türkiye'nin eğittiği özel "Gorgor" güçleri de yer alıyor.

som24.jpg

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.