Somali'de Eş Şebab 3 yerleşim yerini ele geçirdi

Somali'de Eş Şebab 3 yerleşim yerini ele geçirdi

Eş Şebab'ın Somali'nin orta kesiminde 3 yerleşim yerini merkezi hükümete bağlı güçlerden ele geçirdiği bildirildi.

Somali'de yağmur mevsiminin sona ermesinin ve sellerin etkilerinin ortadan kalkmasının ardından çatışmalar yeniden şiddetlenmiş durumda.

Yağış döneminin geçmesiyle beraber Mogadişu yönetimi güçleri ve Eş Şebab karşılıklı olarak saldırılara tekrar başladı.

Bu kapsamda Eş Şebab'ın son günlerde düzenlediği saldırılarda 3 yerleşim yerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab son 48 saat içerisinde Galmudug bölgesine bağlı Camaara, Masagawa ve Bacadweyn yerleşimlerini ele geçirdi.

Eş Şebab'ın saldırı düzenlediği yerleşim yerlerinde bulunan Mogadişu yönetimi güçleri, saldırılar karşısında tutunamayarak bu bölgelerden çekildi.

Bölgenin konumu:

Somalili gazeteci Mohamed Gabobe, sosyal medyada bölgedeki çatışmalara ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Eş Şebab son 48 saat içinde Somali'nin merkezindeki üç büyük kasabayı ele geçirdi: Camaara, Masagawa ve Bacadweyn kasabaları. Eş Şebab tarafından elde edilen bu son kazanımlar Galmudug eyaletindeki savaşın gidişatını önemli ölçüde değiştirdi."

Eş Şebab'ın son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdığı ve Mogadişu yönetimi güçlerinin geçtiğimiz aylarda girdiği yerleşim yerlerini hedef aldığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum