Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bombalı saldırı

Eş Şebab'ın Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir oteli bombalı ve silahlı saldırıyla hedef aldığı bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu dün akşam saatlerinde bombalı saldırıyla sarsıldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab, Mogadişu'nun sahil kesimindeki bir plajda bulunan bir oteli hedef aldı.

Diplomatik merkezlerin ve eğlence mekanlarının içerisinde bulunan Pearl Beach adlı otel önce bombalı araçla hedef alındı. Patlamanın ardından üç Eş Şebab mensubu otel içerisine girerek çatışmaya başladı. Saldırıyı üstlenen Eş Şebab, otelin üst düzey hükümet yetkilileri ve askeri liderlerin uğrak yeri olduğunu ve bu sebeple hedef alındığını öne sürdü.

Bölgenin konumu:

Mogadişu hükümetine bağlı güçler, oteli ele geçiren Eş Şebab mensuplarına karşı çatışmaya girdi. Yaklaşık 10 saat süren çatışmaların ardından saldırıyı düzenleyen 3 Eş Şebab üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

Mogadişu hükümeti, saldırıyı 7 kişinin gerçekleştirdiğini, saldırıda 6'sı otel misafiri 3'ü asker 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin yaralandığını ifade etti.

Eş Şebab'tan yapılan açıklamada saldırıda hükümet yetkilileri ve askeri güçlerden en az 29 kişinin öldüğü öne sürüldü.

Eş Şebab Mogadişu'daki otel ve eğlence merkezlerini zaman zaman benzeri saldırılarla hedef alıyor. Grup sıradan halkın bu merkezlere gitmediğini, buralarda hükümet yetkilileri ve askeri liderlerin vakit geçirdiğini savunuyor. Mogadişu yönetimi ise grubun bu saldırılarda sivilleri hedef aldığını öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum