Somali'de iç çatışma patlak verdi

Somali'de iç çatışma patlak verdi

Somali'deki Güneybatı eyaletine bağlı bölgesel güvenlik güçleri ile Mogadişu yönetimine bağlı ordu arasında yaşanan çatışmalarda en az 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Somali'deki Güneybatı eyaleti bölgesel güvenlik güçleri ile Mogadişu yönetimine bağlı ordu arasında yaşanan çatışmalar sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı.

Ülkenin güneyindeki Barawe liman kentinde pazartesi günü, Güneybatı eyaleti bölgesel güçleri ile Mogadişu yönetimine bağlı ordu arasında meydana gelen çatışmalarda askerler dahil en az 10 kişinin öldüğü, birkaç kişinin de yaralandığı bildirildi.

Aşağı Şabelle Valisi Muhammed İbrahim Barre, çatışmaların Güneybatı eyaleti bölgesel güçlerinin Mogadişu yönetimi askerlerini hedef almasının ardından patlak verdiğini öne sürdü.

Barre, taraflar arasında bir ateşkes sağlandığını ve çıkan çatışmalara dair soruşturma açtıklarını belirtti.

Güneybatı eyaleti milletvekilleri, Mogadişu yönetimine bağlı askerlerin kabileci bir yaklaşımla bölgede çatışmalara sebep olduklarını açıkladı. Milletvekilleri, kabile milisleri olarak tanımladıkları Mogadişu yönetimi askerlerinin Barawe'yi terk etmesini istedi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.