Somali'nin başkentinde Başkanlık Sarayı'na saldırı

Somali'nin başkentinde Başkanlık Sarayı'na saldırı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Başkanlık Sarayı ve çevresini hedef alan bir saldırı düzenlendi.

Somali'de çatışmalar ülkenin başkenti Mogadişu'da devam ediyor.

Dün gece saatlerinde başkent Mogadişu'daki Başkanlık Sarayı yakınındaki bir otel saldırıya hedef oldu.

Mogadişu yönetiminin siyasi ve askeri yetkililerinin bulunduğu otel, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab tarafından hedef alındı. Oteli hedef alan bombalı saldırı sonrası Eş Şebab mensupları bina içerisine girerek bölgenin kontrolünü ele geçirdi.

Başkanlık Sarayı bitişiğindeki oteli ele geçiren Eş Şebab mensupları, Başkanlık Sarayı binasını da roket ve ağır silahlarla hedef aldı. Bölge kaynakları, saldırı sonrasında Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud'un Başkanlık Sarayı'nı terk ettiğini aktardı.

ABD ve Türkiye tarafından eğitilen askeri birlikler oteldeki Eş Şebab mensuplarına müdahale ederken, çatışmalar dün gece saatlerinden bu yana devam ediyor.

Eş Şebab, sabah saatlerinde oteldeki mensuplarıyla bağlantı kurdu ve saldırıyı düzenleyen kişilerin ses kayıtlarını sosyal medya üzerinden yayınladı.

Saldırı 13'üncü saatini geride bırakırken, bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğü bildiriliyor. Bölgeden zaman zaman şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

Saldırıda şimdiye kadar çok sayıda Mogadişu yönetimi yetkilisinin ve askeri unsurun yaşamını yitirdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.