Somali'de Eş Şebab'a karşı bir cephe hattı daha açıldı

Somali'de Eş Şebab'a karşı bir cephe hattı daha açıldı

Cubaland Eyaleti yönetimi, bölgede geniş varlığa sahip olduğu bildirilen Eş Şebab'a karşı yeni cephe açıldığını duyurdu.

Cubaland Eyaleti Başkanı Ahmed Madobe, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı yeni bir cephe açılacağını duyurdu.

Madobe, Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı topyekûn savaşa destek kapsamında eyalette seferberlik ilanında bulunulduğunu söyledi.

Bu kapsamda Kismayo'da düzenlenen askeri geçit törenine Cubaland Eyaleti yetkililerinin yanı sıra Mogadişu yönetimine bağlı Silahlı Kuvvetler Komutanı General Odawa Yusuf Rage ve Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur da katıldı.

20221129638052826101446778.jpg

Eyalet Başkanı Madobe, seferberlik ilanı kapsamında çok sayıda kişinin orduya katıldığını ve askeri eğitimler aldığını ifade etti. Yetkililer, seferberlik ilanının kaç kişiyi kapsadığı hakkında yorum yapmadı.

Cubaland eyaletinden askere alınanların Mogadişu yönetimi öncülüğündeki ordu güçleri bünyesinde hizmet vermesi bekleniyor.

Eyalet özerk bir yapı olarak tanınsa da Mogadişu yönetimi ile yakın olduğu biliniyor.

Öte yandan Eş Şebab, Cubaland bölgesinde geniş bir varlık alanına sahip. Cubaland Eyaleti Başkanı Madobe de askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada eyaletteki Eş Şebab varlığına dikkat çekti.

2-060.jpg

Madobe'ye göre söz konusu bölge Eş Şebab'ın mali ve idari başkenti.

Cubaland Eyaleti Başkanı Ahmed Madobe son olarak bölgede Eş Şebab varlığını sonlandırmayı taahhüt etti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum