Somali'de askeri üsse sızan Eş Şebab mensubu 3 Kenya askerini öldürdü

Somali'de askeri üsse sızan Eş Şebab mensubu 3 Kenya askerini öldürdü

Eş Şebab'ın Somali güneyinde Kenya güçlerine yönelik sızma saldırısında 3 asker öldü.

El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a bağlı bir savaşçı, Somali'deki Kenya askeri üssüne yalnız bir şekilde sızma girişimi gerçekleştirerek en az 3 Kenya askerini öldürdü.

Eş Şebab'a bağlı bir savaşçısının sızma saldırısı, pazartesi günü Somali'nin güneyinde Kenya sınırına yakın bir konumda bulunan Aşağı Cuba'daki Sarira İleri Harekat Üssü'nde meydana geldi.

Kenya ordusundan yapılan açıklamada, Eş Şebab'a bağlı bir kişinin, üsse sızarak ateş açtığını 3 Kenya askerini öldürüp, 5'ini de yaraladığı belirtildi.

"Saldırı, güvenlik durumunu ölçme denemesiydi"

Ordu yetkilisinin nitelendirmesine göre, Eş Şebab'ın "yalnız kurt saldırısı" bölgedeki güvenliğin sağlamlığını yoklama girişimiydi.

Kenya ordusunun söz konusu saldırı sonrası bölgede güvenlik önlemlerini artırması bekleniyor.

Eş Şebab'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası maç saatleri sırasında Somali'deki Mogadişu yönetiminin ve ülkede bulunan diğer yabancı güçlerin üslerine yönelik saldırılarını artırabileceği ifade ediliyor.

Kenya ordu yetkilisine göre, Eş Şebab, Dünya Kupası sırasında askeri personellerin olası tehlikelere karşı ihtiyatlı olamayacaklarının farkında.

Doğu Afrika'da faaliyet gösteren cihat yanlısı grup, Somali'yi terk etmesi uyarısında bulunduğu Kenya güçlerine zaman zaman saldırılar gerçekleştiriyor.

Eş Şebab 14 Kasım'da yine Aşağı Cuba bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda en az 8 Kenya askerini öldürmüştü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.