Sosyal medyada yalan bilgi yayan haber hesaplarına operasyon

Sosyal medyada yalan bilgi yayan haber hesaplarına operasyon

Sosyal medyadaki provokatif haberleriyle anılan Ajans Muhbir, Aykırı ve Haber Report yetkilileri gözaltına alındı.

Sosyal medyadaki provokatif haberleriyle anılan Ajans Muhbir, Aykırı ve Haber Report yetkilileri gözaltına alındı.

Söz konusu hesaplar hakkında “halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma” iddiasıyla işlem başlatıldı.

Adı geçen haber hesapları son dönemde özellikle göçmen ve Arap karşıtı yalan haberler yayınlamakla suçlanıyordu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu hafta yaptığı açıklamada, bu tür hadiselere göz yumulmayacağını ve ceza verileceğini duyurmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğinde paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme (TCK m. 216/1), halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK m.217/A) suçlarından soruşturmaya başlatıldı.

Suçların işleniş şekli ve olayın özellikleri itibariyle 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2/1-k maddesinde düzenlenen toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararları verildi.

Gözaltına alınanlardan Aykırı yöneticisi Batuhan Çolak’ın daha önce cinsel saldırı suçundan 1 yıl 8 ay cezası da bulunuyordu.

katki.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.