Şoygu: NATO’nun tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlemler alındı

Şoygu: NATO’nun tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlemler alındı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Ukrayna ile Rusya gerilimi ile ilgili açıklamasından sonra NATO’yu tehdit etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün ortak bir basın açıklamasında bulundu. Stoltenberg, Rusya’nın provakasyonlara son vermesi çağrısında bulunarak, “Rusya, Ukrayna içine ve sınırına asker konuşlandırmayı durdurmalı ve hemen provokasyonlara son verip tansiyonu düşürecek adımlar atmalı” açıklamasında bulundu. Stoltenberg’in açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO’ya karşı tehditvari açıklamalarda bulundu.

Şoygu: NATO'ya karşı önlemler alındı

Şoygu, NATO’nun Rusya topraklarına yakın 40 bin asker ve 15 bin askeri araç konuşlandırmayı planladığını ifade ederek, “NATO’nun tehditkar askeri faaliyetlerine karşı önlemler alındı” diye konuştu. Ayrıca Şoygu, Batı ve Güney askeri bölgelerdeki birliklere savaşa hazırlık kontrolü yapıldığını da aktardı.

4 bin 48 tatbikat yapılacak

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında, Nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Uzak Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.