Soylu: CHP'li il başkanlarının gideceği tek adres PKK'lı cenazesi

Soylu: CHP'li il başkanlarının gideceği tek adres PKK'lı cenazesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Tehdit içerikli bir telefon aldım" açıklamasıyla ilgili konuştu. Soylu, "Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır" dedi.

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Soylu, Esenler AK Parti İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Soylu, Doğubeyazıt'ta Mevlit Bengi isimli vatandaşın öldürülmesinden sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayıp partisini sorumlu tuttuğu iddiasıyla ilgili konuştu. Soylu öldürülen Bengi'nin 10 çocuğu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Kendi çocuğu kızamık olunca hasta olunca hastane hastane koşarlar. En lüks hastanelere giderler. Orada Doğu ve Güneydoğu'da HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadır. Bu kadar açık ve net. Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır.Arkadaşlarım o bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız" diye yanıtladı.

"CHP il başkanlarının gideceği adres var"

Soylu, CHP il başkanlarının hayatını kaybeden askerlerin cenazelerinde protokole alınmamasına yönelik talimat verdiği iddialarla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim: 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum