Soylu: Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var

Soylu: Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ege Denizi’ndeki Geri İtmeler ve Boğulan İnsan Hakları Özel Raporu'nun kamuoyuna duyurulması programında konuştu.

'Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var'

Türkiye'deki Suriyeli sayısını açıklayan Soylu, ''Şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli var. 321 bin uluslararası korumaya başvuran var. 4 milyon 100 bin civarında uluslararası korumaya başvurmuş, Türkiye'ye gelmiş insan var. Senin 1500'ün gelse ne olur, gelmese ne olur.'' ifadesini kullandı.

''Biz insanlık, hak, hukuk tarafındayız''

''Türkiye 2011 yılının başından beri bir göç politikasıyla sorumluluğu, insani değerleri bilen bu çabalarını devam ettirmektedir.'' diyen Bakan Soylu, ''İngiltere'ye 28 bin kaçak Göçmen geldi sandallarla. Onlarca gündür her gün defalarca açıklamalar yapıyorlar. Dün gönderecekleri kişileri de AİHM engelledi.'' şeklinde konuştu

''Biz yapsaydık çarmıha gererlerdi''

Avrupa'yı da sığınmacılar konusunda eleştiren Bakan Soylu, "Ne yaptıklarını bize söylesinler. Sadece bizim milletimiz onların yaptığından kat ve kat fazlasını Azez’de, Cerablus’ta, İdlib’de, El Bab’da yaptı. Sadece bizim evlatlarımız o bölgede terörden, rejimden ABD ve Rusya’nın baskısından kurtulsun diye şehit oldular. Orada şu an 6 milyon insan yaşıyor bizim güvenli olarak bulundurduğumuz bölgelerde. Kimini plastik kelepçelerle bağladılar, denizin ortasına bıraktılar, kiminin üzerine benzin döktüler. Bunlardan birini biz yapmış olsaydık, bizi çarmıha gererlerdi.'' dedi

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.