Sri Lanka saldırılarının baş şüphelisinin ailesi öldürüldü

Sri Lanka saldırılarının baş şüphelisinin ailesi öldürüldü

Sri Lanka'da düzenlenen saldırıların baş şüphelisi Zahran Hashim'in babası ve iki erkek kardeşi, düzenlenen bir operasyon sırasında öldürüldü.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da düzenlenen ve en az 250 kişinin ölümüne yol açan saldırıların baş şüphelisi Zahran Hashim'in babası ve iki erkek kardeşi, Cuma günü düzenlenen bir operasyon sırasında öldürüldü. Sri Lanka'nın başkenti Colomba'daki bir otelde üzerindeki bombayı patlatan Hashim, Ulusal Tevhid Cemaati (UTC) isimli örgütü kuran kişi.

Ülkenin doğusundaki Kattankudy kasabasında olduğu belirtilen örgütün merkezine, polis Cuma günü operasyon düzenledi. Cuma günü Hashim'in memleketi olan Kattankudy yakınlarındaki Sainthamaruthu'da bir eve baskın düzenleyen polis, operasyonda üç kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Polisin iddiasına göre evin içindeki silahlı kişiler polise ateş açtı. Ardından üç erkek üzerlerindeki bombaları patlattı ve kendileriyle birlikte 6 çocuk ve 3 kadının da ölümüne yol açtı. Karşılıklı ateş açıldığında üç kişi daha öldü.

Ailenin yakın akrabalarından biri, ölenlerden birinin Hashim'in babası, ikisinin de erkek kardeşleri olduğunu doğruladı.

Reuters haber ajansına konuşan polis kaynakları da, ölenlerin isimlerini açıkladı: Muhammed Hashim ve iki oğlu Zainee Hashim ile Rilwan Hashim.

Kadınların yüzlerini kapatması yasaklandı

Kadınların yüzlerini kapatması yasaklandı, yasak Pazartesi günü başlıyor Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena bu yasağı ilan ederken, ulusal güvenlik için acil durum önlemi aldığını söyledi.

Duyuruda Müslüman kadınların kullandığı peçe ya da burkaya özel bir atıfta bulunmadı ancak herkesin yüzünün tamamen açık olması gerektiğini, böylece kolayca tanınabileceklerini söyledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.