Sri Lanka'da halka 'Cami ve kiliselere gitmeyin' uyarısı

Sri Lanka'da halka 'Cami ve kiliselere gitmeyin' uyarısı

Sri Lanka İstihbarat Servisi, halkı yeni bir saldırı şüphesiyle cami ve kiliselere gitmemesi konusunda uyardı.

Sri Lanka İstihbarat Servisi’nin yeni saldırılar olabileceği uyarısı üzerine ülkedeki Müslümanlar da Cuma namazı için camilere gitmemeleri konusunda uyarıldı. Ülkede vatandaşların an itibariyle kilise ve ibadethanelerden de uzak durmaları istendi.

Sri Lanka’daki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da Amerikan vatandaşlarının ibadet yerlerinden uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

Olası bir misilleme saldırısından endişe eden ülkedeki Müslümanların evlerini terk ettikleri haber veriliyor.

Ülkenin önde gelen İslami birliği Tüm Seylan Ulema Cemiyeti tarafından yapılan çağrıda da Cuma namazlarının evlerde kılınması, camilere gidilmemesi ve mümkün olan şekillerde evlerin koruma altına alınması istendi.

Kardinal Malcolm Ranjith de kiliselerde kalabalık gruplarla ayinler yapılmaması çağrısında bulundu.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena yaptığı açıklamada polisin Pazar günkü saldırılarla ilgili olarak 140 kişiyi daha aradığını söyledi. Polis yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar yaklaşık 76 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında Suriyeli ve Mısırlıların da bulunduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.