Sri Lanka'da cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi eski Savunma Bakanı Rajapaksa

Sri Lanka'da cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi eski Savunma Bakanı Rajapaksa

Sri Lanka'da dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi, eski Savunma Bakanı Gotabaya Rajapaksa oldu.

Sri Lanka'da Halk Cephesi adayı Gotabaya Rajapaksa, geçerli oyların yüzde 51,68'ini alırken, en yakın rakibi, iktidardaki Ulusal Birlik Partisinin adayı Bayındırlık ve İskan Bakanı Sajith Premadasa'nın oyu yüzde 42,8 oldu.

Premadasa, halkın kararına saygı duyduğunu bildiren bir açıklama yaptı. Seçimin galibi Rajapaksa'nın sözcüsü Keheliya Rambukwella da seçim sonuçları "halkın zaferi" değerlendirmesinde bulundu.

Sri Lanka Seçim Kurulu, oy verme işlemi başlamadan önce Müslüman seçmenleri taşıyan bir otobüsün saldırıya uğraması haricinde seçim sırasında bir olay meydana gelmediğini aktardı.

'Ulusal güvenlik' merkezli seçim kampanyası

Emekli asker Gotabaya Rajapaksa, seçim kampanyasının merkezine 'ulusal güvenlik' konusunu yerleştirmişti.

Nisan ayında yaşanan ve 250'den fazla insanın hayatını kaybettiği saldırılardaki istihbarat ihmalleri nedeniyle hükümeti suçlayan 70 yaşındaki Rajapaksa, toplumsal uzlaşının sağlanabilmesi için ulusal güvenlik konusunun halledilmesi gerektiğini belirtiyor.

Paskalya saldırıları

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında 3 kilise ile başkent Kolombo'daki 2 otel bombalı saldırıların hedefi olmuştu. Saldırıların ardından başkent Kolombo ve ve Dematogoda'da patlamalar meydana gelmişti. Saldırılarda 250'den fazla kişi yaşamını yitirirken, 500'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Bombalı saldırıları IŞİD üstlenmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.