Sri Lanka'da gece sokağa çıkma yasağı

Sri Lanka'da gece sokağa çıkma yasağı

Sri Lanka polisi, ülkede yaşanan saldırılardan haftalar sonra kuzeybatı bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

Sri Lanka polis sözcüsü, kilise ve otellere gerçekleştirilen saldırılardan birkaç hafta sonra kuzeybatıdaki Rasnayakapura ve Kobeigane'de dahil çok sayıda bölgede yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Yasak, yerel saatle akşam saatlerinden başlayarak sabah 04.00'a kadar sürecek.

Sosyal medyaya erişim engellendi

Hükümet günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, Paskalya Bayramı’nda aşırılık yanlıları tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından meydana gelen şiddet olayları sonrasında, Facebook ve WhatsApp gibi bazı sosyal medya platformları ve uygulamalara geçici olarak erişim engeli konulduğu belirtildi.

Dün çok sayıda Sri Lankalı, Müslümanların cami ve mağazalarına taşlı saldırıda bulunmuştu.

Büyük bir Hristiyan kasabası olan Chilaw'da yaşayan 38 yaşındaki Abdulhamid Muhammed Hasmar sosyal medyada yaptığı yorumların Hristiyanlar tarafından tehdit olarak algılanmasıyla yerel halk tarafından linç edildi. Polis Sözcüsü Ruwan Günasekera, "Chilaw polisi, bölgede durumu kontrol altına almak için sabah 6'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini" açıklamıştı.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Colombo, Negombo ve Batticaloa'daki otel ve kiliseler hedef alınarak gerçekleştirilen saldırıda 253 kişi hayatını kaybetmiş, 500'den fazla kişi yaralanmıştı.

Çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu 21 milyon nüfuslu Sri Lanka'da 1.2 milyon Katolik azınlık yaşıyor. Budistler nüfusun yüzde 70'ini oluşturuyor. Yüzde 12’sini Hinduların oluşturduğu ülkede yüzde 10 oranında Müslüman ve yüzde 8 oranında ise Hristiyan bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.