Starbucks'ta bardağına 'Ayşe' yerine 'IŞİD' yazılan Müslüman kadın dava açtı

Starbucks'ta bardağına 'Ayşe' yerine 'IŞİD' yazılan Müslüman kadın dava açtı

ABD'nin Minnesota kentindeki bir Starbucks şubesinde kahve satın alan Ayşe isimli Müslüman bir kadının bardağına ismi yerine 'IŞİD' yazılmıştı.

CNN'e açıklamada bulunan ve güvenlik endişesi nedeniyle soyadını açıklamak istemeyen 19 yaşındaki Ayşe, bardağın üzerindeki 'IŞİD' (ISIS) yazısını görünce şoke olduğunu ifade etti.

Ayşe, yaptığı açıklamada, kendisini "Çok aşağılanmış hissettiğini" ifade etti. Olayda ismi geçen Starbucks şubesinin bulunduğu Target alışveriş merkezine açılan davada Ayşe'yi Amerika İslam İlişkileri Konseyi isimli kurum temsil edecek.

"Bir hata oldu"

Konuyla ilgili olarak CNN'e açıklamalarda bulunan alışveriş merkezi yönetimi, konunun "Kasıtlı bir eylem değil hatadan kaynaklandığını" öne sürdü.

Starbucks ise olayla bir açıklamada bulunmazken, kurumun sözcüsü olaya konu olan şubenin Target alışveriş merkezi tarafından işletildiğini ifade etti.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi Minnesota Şube Başkanı Ceylani Hüseyin ise, "IŞİD'li olarak yaftalanmak bir Müslümana karşı sarf edilebilecek en İslam karşıtı ifadedir" dedi.

Geçtiğimiz yıl ABD'nin Philadelphia eyaletinteki bir Starbucks şubesinde de benzer bir olay yaşanmıştı.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.