Sudan Büyükelçisi: Trump söz verdi Sudan'ın 'terör listesinden' çıkaracak

Sudan Büyükelçisi: Trump söz verdi Sudan'ın 'terör listesinden' çıkaracak

Sudan’ın Washington Büyükelçisi Nureddin Sati, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Sudan’ın terörü finanse eden ülkeler listesinden çıkarılması için bir yürütme emri çıkarılmasını bekliyor.

Sudanlı Büyükelçi yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'da geçen iki hafta boyunca ABD Başkanı Donald Trump ile yeni büyükelçilik görevi nedeniyle yaptığı görüşmelerde Trump'ın "bu konuyu dikkate alacağına dair söz verdiğini" belirtti. Büyükelçi konuyla alakalı şunları kaydetti:

"Trump'a Sudan'ın teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılması konusunu sordum ve ikili ilişkilerin iyi olmasını beklediğimizi söyledim. ABD Başkanı, yönetiminin Sudan'ı terör listesinden çıkarmak için gereken her şeyi yapacağını söyledi.”

Sati, Başkan Trump'ın Sudan'ı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarması için bir yürütme emri çıkarması meselesine dikkat çekerek, "Bununla ilgili bir sorun yok. Trump’ın kararına Kongre'de karşı çıkılmaması olası. Ancak Kongre'de sunulan Sudan'ın  gelecekte terörle ilgili herhangi bir davada kovuşturulmaması yönündeki diğer yasa şu anda sorunla karşı karşıya” dedi. İtme ve çekme operasyonlarının ve krizden bir çıkış yolu bulma girişimlerinin hala devam ettiğini belirten Sati, şu anda Sudan'ın karşı karşıya olduğu zorlukların Kongre'nin Sudan'a karşı kabul ettiği kanun olduğunu ve krizden çıkış yolunun kanunu değiştirmek ya da yürürlükten kaldırmak olduğunu ifade etti.

Sudanlı yetkili açıklamasının devamında, “Başkan Trump'ın kaldırılması için bir icra emri çıkarabileceğini, ancak nihayetinde Kongre'nin eski yasaya karar verebileceğini" vurguladı. Sati açıklamasında, “Kongre üyelerinin bazı danışmanlarıyla görüştüm ve görüşlerini dinledim. Onlara taleplerimizi ilettim. Ancak, Sudan'ın hiçbir ilgisi olmamasına rağmen 11 Eylül olayları konusunda ve Hartum'un meseleye müdahil olması konusunda ısrar ediyorlar” diye konuştu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.