Sudan Komünist Partisi'nden 'İsrail ile normalleşme' açıklaması

Sudan Komünist Partisi'nden 'İsrail ile normalleşme' açıklaması

Sudan Komünist Partisi, Sudan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini reddettiğini açıkladı.

Sudan Komünist Partisi, Sudan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini reddettiğini açıkladı.

Partinin Merkez Komitesi Sekreterliği üyesi Sıddık Yusuf, Sudan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yusuf, "Filistin halkının yanayız ve İsrail ile normalleşmeye karşıyız" dedi. 

Komünist Parti, yerel medya ve internet sayfalarında kendisine atfedilen 'Abdullah Hamduk hükümetinin devrilmesi gerektiği çağrılarını' kesin bir dille reddettiğini belirtti.

Yusuf, "Pozisyonumuz net. Hükümeti devirme çağrısında bulunmuyoruz. Aksine Özgürlük ve Değişim Güçleri'nin programına göre devrimin gerekliliklerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Olumlu olan her şeyi destekliyoruz. Olumsuz olanı ise eleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Aynı açıklamada parti, "kitle hareketini aşırı güç kullanarak bastırmayı, demokratik ve barışçıl ifade hakkını engellemeyi reddettiğini" ifade etti.

Sudan medyası, geçen hafta Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Haydar Bedevi'nin "İsrail ile gizliden yürütülen ilişkiler konusunda neler olup bittiğinin açıklanması" çağrısında bulunduğunu ifade etmişti.

Ancak Dışişleri Bakanlığı, Bedevi'nin bu açıklamalarının ardından saatler sonra kendisini görevden almış ve "İsrail ile ilişkiler meselesi hiçbir şekilde Dışişleri Bakanlığı'nda görüşülmedi" demişti.

Sudan Başbakanı, dün yaptığı açıklamada hükümet güçleri ile direniş komiteleri arasındaki çekişme nedeniyle ülkedeki gösterilerin geri dönüşünün ardından, talep edilmesi halinde görevinden ayrılmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.