Sudan'da 7 günlük ateşkes

Sudan'da 7 günlük ateşkes

Sudan'da çatışan taraflar arasında 7 gün sürecek bir ateşkese varıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Sudan'da çatışan ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) 7 günlük bir insani ateşkes konusunda anlaştığı bildirildi.

Ateşkese aracılık eden Suudi Arabistan ve ABD'nin ortak açıklamasında, Sudan ordusu ile HDK arasında sağlanan ateşkesin teyit edildiği belirtildi. Ateşkesin Sudan yerel saatiyle 22 Mayıs Pazartesi 21.45'te yürürlüğe gireceği ve Cidde'de yapılan görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde doğrudan gerçekleştirilen görüşmelerde taraflar arasında sağlanan ateşkesin daha fazla uzatılması da söz konusu.

Açıklamada, ateşkesin uluslararası düzeyde desteklenen bir izleme mekanizmasıyla takip edileceği vurgulanarak, Cidde'deki görüşmelerin devam edeceği ve bir sonraki aşamada siviller için güvenlik ve insani koşulların iyileştirilmesi meselesinin ele alınacağı aktarıldı.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.