"Her gün 4 çocuk ölüyor": Sudan'daki çatışmalar Hartum'un en büyük yetimhanesini de vurdu

"Her gün 4 çocuk ölüyor": Sudan'daki çatışmalar Hartum'un en büyük yetimhanesini de vurdu

Sudan'da devam eden çatışmalardan bu yana başkent Hartum'da yer alan en büyük yetimhanede şu ana kadar en az 50 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

(Fotoğraf: Abdallah Kenany)

Sudan'da devam eden çatışmalar yetimhanede kalan bebekleri de vurdu.

Reuters'ın haberine göre, ülkedeki yetimhanede kalan bazı bebek ve çocuklar, doktor ve personel eksikliği sebebiyle gerekli bakımdan mahrum.

Doktor ve sağlık görevlisi eksikliği sebebiyle çocukların bakımının yapılamadığı belirtilen haberde, yeni doğan bebeklerin yüksek ateşten dolayı hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Çatışmalardan önce yetimhanede çoğu bebek olmak üzere 5 yaşın altında 400 bebek bulunuyordu.

"Her gün 4 çocuk hayatını kaybediyor"

Yetimhanelerde görevli sağlık personellerine göre, günlük olarak en az 4 çocuk hayatını kaybediyor. Yetkililer, nisan ayının başlarından bu yana devam eden çatışmalar sonucunda bir kısmı bebekler de dahil olmak üzere en az 50 çocuğun hayatını kaybettiğini dile getiriyor.

Bebek ve çocukların yetersiz beslenme, sıvı kaybı ve muhtelif hastalıklardan dolayı yaşamlarını yitirdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.