ABD'den Sudan'daki savaşın taraflarına yaptırım

ABD'den Sudan'daki savaşın taraflarına yaptırım

ABD, Sudan'da düzenli ordu bağlantılı iki silah şirketine ve darbe girişimini gerçekleştiren HDK lideri ailesine ait iki firmaya yaptırım uyguladı.

ABD, Sudan'da çatışmanın taraflarına yaptırım uygulama kararı aldı.

Beyaz Saray tarafından perşembe günü yapılan açıklamada, ABD'nin Sudan'da devam eden çatışmanın aktörlerine ekonomik yaptırımlar ve vize kısıtlamaları uyguladığı bildirildi.

Middle East Eye'ın haberine göre ABD, ikisi düzenli orduyla, ikisi de darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ile bağlantılı olmak üzere toplam 4 şirkete yaptırım uyguladı.

Yaptırım uygulanan şirketler arasında HDK lideri Muhammed Hamdan Dagalo'nun kardeşi Abdurrahim Dagalo'nun Hartum merkezli altın ticareti firması Al Junaid de bulunuyor.

Diğer bir şirketse yine Dagalo'nun genç kardeşi Algoney Hamdan Dagalo'nun sahipliğindeki BAE merkezli Tradive.

ABD'ye göre Tradive, "geçmişte HDK'ye araç satın alan bir tedarik şirketi." Bu araçlardan bazılarına HDK güçlerince makinalı silahlar monte edildiği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.