Yapay zekanın kontrol ettiği insansız hava aracı simülasyonda kendi operatörünü öldürdü

Yapay zekanın kontrol ettiği insansız hava aracı simülasyonda kendi operatörünü öldürdü

Yapay zeka tarafından yönetilen bir insansız hava aracının simülasyonda görevini tamamlamasını engelleyen operatörünü öldürdüğü açıklandı.

ABD ordusu tarafından yapılan bir simülasyon testinde, yapay zeka tarafından yönetilen insansız hava aracının, "görevini tamamlamasını önlediği için" operatörünü öldürdüğü görüldü.

T24'ün haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri'nin Yapay Zeka Testleri ve Operasyonları Müdürü Tucker ‘Cinco’ Hamilton, "Yapay zeka, hedefine ulaşmak için hiç beklenmeyen stratejiler kullandı" dedi.

The Guardian'ın aktardığına göre, mayısta Londra'da yapılan bir konferansta konuşan Hamilton, güçlü bir yapay zekanın kontrolündeki SİHA'ya "düşmanlarının hava savunma sistemlerini yok etme" emri verildi. SİHA'nın, simülasyonda emre çıkan herkese saldırdığı belirtildi. 

Konferansla ilgili yayımlanan blog yazısına göre Hamilton, yapay zekanın görevini yerine getirdikçe puan kazandığını söyledi. Hamilton, bu yüzden simülasyonda SİHA'nın, "hedefi vurma" emri veren insan operatörü öldürdüğünün görüldüğünü belirtti.

Hamilton, "Sistemi 'Hey, operatörü öldürme, bu kötü bir şey, bunu yaparsan puan kaybedersin' diye eğittik. O zaman o ne yaptı? Operatörün 'hedefi vurma' emri vermesini önlemek için iletişim kulesini yıkmaya başladı" dedi.

Simülasyon dışında denemelerde gerçek insan zarar görmedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum