ABD ve İngiltere, Libya'nın batısındaki çatışmalardan 'endişeli'

ABD ve İngiltere, Libya'nın batısındaki çatışmalardan 'endişeli'

ABD ile İngiltere tarafından yapılan açıklamada, Libya'daki Trablus yönetiminin bölgede düzenlediği saldırılardan duyulan 'endişe' dile getirildi.

Libya'nın başkenti Trablus merkezli hükümetin Zaviye kenti ve çevresinde gerçekleştirdiği askeri hamleler ABD ve İngiltere'nin tepkisini topladı.

Trablus yönetimi geçtiğimiz gün Zaviye şehri yakınlarında "uyuşturucu, insan ve akaryakıt kaçakçılarına" karşı operasyonlar düzenlediğini bildirmişti.

Bölgede askeri operasyonlar sürerken ABD ve İngiltere'den ise tepki geldi.

ABD'nin ve İngiltere'nin Libya büyükelçilikleri, bölgedeki saldırılarda sivil kayıplar yaşandığını savunarak, "sivillerin hayatlarını tehlikeye atacak silahların kullanılması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Taraflar, süreçten duydukları endişeyi dile getirdi.

Libya'da gerilimli süreç

Ülkenin batısında ve doğusunda bir süredir iç gerilimlerin yükseldiği göze çarpıyor. Trablus merkezli hükümet geçtiğimiz gün "kaçakçı grupları" hedef aldığını belirttiği bir insansız hava aracı saldırı düzenlemiş, saldırının ardından bölgede gerilim yaşanmıştı.

Öte yandan, ülkenin doğusundaki Tobruk merkezli meclis de bir süre önce Başbakan Fethi Başağa'yı görevden almıştı.

Libya'da iç gerilimlerin yeniden kapsamlı çatışmalara yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.