Sudan'da cunta güçleri göstericileri öldürmeye devam ediyor

Sudan'da cunta güçleri göstericileri öldürmeye devam ediyor

Sudan Doktorlar Komitesi, güvenlik güçlerinin, başkent Hartum'da düzenlenen hükümet karşıtı protestolarda açtığı ateşte 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da devam eden yönetim karşıtı protestolarda askerlerin açtığı ateş sonucu en az 1 göstericinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sudan Doktorlar Komitesi, Hartum'un Şark en Nil bölgesinde düzenlenen hükümet karşıtı protestolarda cuntaya bağlı güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda gösterici İbrahim Mezcud'un göğsünden vurularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Komite, güvenlik güçlerinin darbeden bu yana düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu ölü sayısının 125'e çıktığını duyurdu.

Abdulfettah el Burhan öncülüğünde Ekim 2021 tarihinden gerçekleşen darbeden bu yana başkent ve büyük kentlerde hükümet karşıtı gösteriler rutin bir hal aldı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.