Sudan'da İsrail ile normalleşme protesto edildi: "Normalleşme ihanettir"

Sudan'da İsrail ile normalleşme protesto edildi: "Normalleşme ihanettir"

Sudan halkı, başkent Hartum'da ülkedeki cunta yönetiminin İsrail'le normalleşme sürecine yönelik adımlarını protesto etti.

Dün (5 Şubat Pazar) Sudan'ın başkenti Hartum'da, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Sudan'a yaptığı ziyareti ve  İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yeni adımlar atılmasını protesto amacıyla bir gösteri düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Sudan'daki yerel haber kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, Hartum'un merkezinde bir araya gelen göstericiler, "Barış yok, görüşme yok, tanıma yok!", "Kudüs bizimdir!", "Normalleşme ihanettir!" şeklinde sloganlar attı.

Göstericilerin ayrıca, "Normalleşmeye karşıyız", "Filistin satılık değildir!", "Aksa bir inanç davasıdır!", "Hartum, Kudüs'e ihanet etmeyecek!", "Hain yöneticiler bizi temsil etmiyor!" yazılı pankartlar taşıdıkları belirtildi.

Eylem, faaliyetlerine Şubat 2020'de başlamış olan ve Sudan cuntası lideri Abdulfettah el Burhan'a normalleşme çalışmalarını durdurması için baskı yapmayı amaçlayan "Normalleşmeye Karşı Sudanlılar" koalisyonunun çağrısı ile gerçekleştirildi.

Sudan'daki muhtelif siyasi partiler de İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in Hartum ziyaretinin ardından açıklamalar yaparak, ziyareti kınadıklarını ve Hartum'daki yönetimin Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirme girişimlerine kesinlikle karşı olduklarını dile getirmişlerdi.

Söz konusu partiler açıklamalarında, "Sudan halkının Filistin halkının ve onun haklı davasının yanında durmaya devam edeceğini, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine kesin bir şekilde karşı olduğunu" vurgulamışlardı.

Başta Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) olmak üzere Filistin'deki muhtelif direniş hareketleri ve İslam dünyasının ileri gelen ilim adamları da yaptıkları açıklamalarda, Sudan'daki mevcut yönetimin İsrail'le ilişkileri normalleştirme amacıyla attığı adımları kınamış ve tepkilerini dile getirmişlerdi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.