Mısır, Sudan ve Filistinli akademisyenlerden İslam Emirliği yönetimine ziyaret

Mısır, Sudan ve Filistinli akademisyenlerden İslam Emirliği yönetimine ziyaret

Mısır, Sudan ve Filistinli akademisyenler Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Afganistan Başbakan Yardımcısı Molla Birader Ahund'un ofisinden yapılan açıklamada Mısır, Sudan ve Filistinli bir grup akademisyenin gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Molla Birader Ahund ile bir araya geldiği belirtildi.

Akademisyenlerin Başbakanlık konutunda gerçekleşen ziyaretine Afganistan Enfosmasyon ve Kültür Bakanı Molla Hayrullah Hayrhva ve Afganistan İstihbarat Biriminin başındaki isim olan Molla Abdulhak Vasık da katıldı.

Akademisyenlerden oluşan heyetinin başkanı Dr. Muhammed el Sagir, burada yaptığı kısa açıklamada, ABD ve NATO güçlerine karşı kazandıkları zaferden dolayı İslam Emirliği yönetimini tebrik etti.

El Sagir açıklamasında, "Bu zafer sadece Afganları değil Müslümanların tümünü onurlandırmıştır." ifadelerini kullandı. El Sagir ayrıca Taliban lideri Hibetullah Ahundzade'nin ilan ettiği genel affı da "dünya tarihinde ender bir örnek olarak" İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in Mekke'nin Fethi dönemindeki genel affa benzetti.

Afganistan Başbakan Yardımcısı Molla Birader Ahund, ziyaretleri ve manevi desteklerinden dolayı akademisyenlere teşekkürlerini sunduğu konuşmasında, "Afganistan'da yaşananlar doğru şekilde yorumlanmıyor. Batı medyası her şeyi olumsuz olarak gösteriyor. Sizden milletinize ve Müslüman dünyasının geri kalanına gerçekleri anlatmanızı rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

wq.jpg

wq2.jpg

wq3.jpg

wq4.jpg

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum