Sistani'den Afganistan'daki Şiilere: İslam Emirliği yönetimiyle iyi geçinin

Sistani'den Afganistan'daki Şiilere: İslam Emirliği yönetimiyle iyi geçinin

Afgan Şiilere seslenen Ayetullah Ali Sistani, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimiyle barışçıl bir süreç içerisinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Irak'taki Şii Necef Havzası'nın 1999'dan bu yana lideri olan 91 yaşındaki İranlı Ali Sistani, Necef'te Şii Afgan Ulema Konseyi heyetiyle görüşmelerde bulundu.

Heyet üyesi Alami Belhi yaptığı açıklamada, heyetin Sistani ile yaptığı görüşmede, Afganistan'daki mevcut durumdan, Şii Afgan Ulema Konseyinin ülkedeki konumundan ve süregelen yoksulluktan bahsettiğini söyledi.

Afganistan'da yaşayan Şiilere seslenen Sistani, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimiyle uzlaşmacı bir politika izlemeleri gerektiğini vurgularken böyle yaptıkları takdirde rahat bir şekilde yaşayabileceklerini ifade etti.

Sistani, "Afganistan'daki Şii ve Sünniler arasında din kardeşliğinin güçlendirilmesi ve birbirleri arasında sevginin yakalanması gerektiğine" dikkati çekti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum