Papa Francis Ayetullah Sistani ile görüştü

Papa Francis Ayetullah Sistani ile görüştü

Papa Francis, Irak ziyareti kapsamında Şii lider Ayetullah Sistani ile görüşme gerçekleştirdi.

Papa Francis, Irak ziyareti kapsamında Şii lider Ayetullah Sistani ile görüşme gerçekleştirdi.

Irak'a yönelik resmi ziyaretine dün başlayan Papa Francis, bu sabah Sistani ile görüşmek üzere Necef'e gitti.

Sistani'nin evinde gerçekleştiği belirtilen görüşme, Katolik dünyası lideri olan bir papanın bir Şii ayetullah ile yaptığı ilk resmi görüşme olarak anılıyor.

Görüşmeden ilk fotoğraf da Sistani'nin ofisi tarafından servis edildi.

basliksiz-1-032.jpg

Yaklaşık bir saat süren görüşmede bölgesel konuların ve dinler arası diyaloğun gündeme alındığı aktarılıyor. Ziyarette Papa ile Sistani'nin, 2019 yılında Ezher ile imzalanan "Dünya Barışı İçin Kardeşlik" konulu belgeyi imzalayabileceği belirtiliyordu.

Sistani evinden çıkmıyor

1951’den bu yana Necef’te bulunduğu süre boyunca hiçbir zaman sosyal hayata fazla katılmayan Ali Sistani 1994’ten beri evinden sınırlı sayıda kez dışarı çıktı.

1998-2004 döneminde evinden hiçbir zaman dışarı çıkmayan Sistani, 2004’teki Londra gezisinin ardından tekrar evine kapanarak 2004’ten bu yana sadece bir kez evinden dışarı çıkarak 2011’de Necefli bir diğer Şii mercii olan Muhammed Said el-Hakim’e babasının ölümünden ötürü taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum