Prens Harry: Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüm, utanç duymuyorum

Prens Harry: Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüm, utanç duymuyorum

Afganistan'da bir süre görev alan Prens Harry, bu süreçte 25 kişiyi öldürdüğünü ve bu durumdan utanç duymadığını itiraf etti.

(Fotoğraf: İngiltere Savunma Bakanlığı)

Prens Harry, Afganistan'daki görevi boyunca 25 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.

Harry, Afganistan'da görev yaptığı vakitlere ilişkin anıları yazıya geçirdiği kitabında, katıldığı 6 operasyonda birçok kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

İngiltere medyasının 10 Ocak'ta yayımlanacak 'Spare' adlı anı kitabına dayandırdığına göre Harry, bu kitapta, 2007-2008 ve 2012-2013 dönemlerinde Afganistan'da askeri görev yaptığı sırada 25 kişiyi öldürdüğünü ve bu durumdan utanç duymadığını yazdı.

Uçurduğu Apache tipi helikopterde bulunan kameradan elde ettiği görüntülerde kaç kişiyi öldürdüğünü tespit ettiği bilinen Sussex Dükü Harry, kitabında "Benim numaram 25. Bu beni tatmin etmiyor ancak utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

Harry, Afganistan'da öldürdüğü kişileri (Taliban) "insanlığın düşmanları" olarak nitelendirirken bu ülkedeki savaşı "insanlığa karşı işlenen suçların intikamını almak" olarak gördüğünü belirtti.

Orduda 10 yıl

10 yıl boyunca İngiltere ordusunda görev alan Harry bu süreçte Yüzbaşı rütbesine terfi etmişti. Prens Harry, orduda harcadığı zamanın kendisine olumlu yönden çok şey kattığını savunmuştu.

Afganistan'da helikopter pilotluğu yaptığı sırada gerçekleştirdiği saldırıları "video oyunu oynamaya" benzettiği için Harry eleştirilere maruz kalmıştı.

Öte yandan Harry'nin, Afganistan'da sivil katliamlarıyla gündeme gelen İngiliz ordusunun ev baskınlarına katıldığı ve sivillere ait mallara el koyduğu ortaya çıkmıştı.

"Motosiklet çalmıştı"

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde yaşayan Hamdullah Aşna, Harry'nin fotoğraflarını paylaşarak, söz konusu fotoğrafların kendi evine düzenlenen bir baskının ardından çekildiğini ifade etti.

Aşna, fotoğrafların Sangin ilçesindeki evine düzenlenen baskının ardından çekildiğini, baskında birçok eşyalarının yanı sıra 1991 model Honda motosikletinin de İngiliz güçlerince çalındığını söyledi.

Şubat 2008'de çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Prens Harry'nin de çalınan motosiklete binerken poz verdiği görülebiliyor.

hlmnd1-001.jpg

Hamdullah Aşna, çalınan eşyaları karşılığında Prens Harry'nin tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti.

İngiliz ordusu, Afganistan'da sivilleri hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleştirmişti.

Aynı zamanda gece baskınlarında da evler hedef alınmış, birçok sivil öldürülürken çoğu da gözaltına alınarak bilinmeyen merkezlere götürülmüştü. Bu baskınlarda hedef alınan evlerde maddi hasar meydana geldiği ve birçok eşyanın da çalındığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum