"İngiltere Prensi Harry Afganistan'da ev baskınlarına katıldı, motosiklet çaldı"

"İngiltere Prensi Harry Afganistan'da ev baskınlarına katıldı, motosiklet çaldı"

İngiltere Prensi Harry, Afganistan'da askeri görevde bulunduğu dönemde sivillere ait evlere düzenlenen baskınlara katılmakla suçlandı.

İngiliz Prens Harry, 2007-2013 yılları arasında çeşitli zamanlarda Afganistan'da İngiliz ordusu bünyesinde görev yaptı.

Helikopter pilotluğu da yapan ve gerçekleştirdiği saldırıları "video oyunu oynamaya" benzettiği için tepki çeken Harry'nin ismi bir skandala daha karıştı.

Harry'nin, Afganistan'da sivil katliamlarıyla gündeme gelen İngiliz ordusunun ev baskınlarına katıldığı ve sivillere ait mallara el koyduğu ortaya çıktı.

Prens Harry'nin baskınların ardından çekilen fotoğrafları daha önce de servis edilmişti.

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde yaşayan Hamdullah Aşna, Harry'nin fotoğraflarını paylaşarak, söz konusu fotoğrafların kendi evine düzenlenen bir baskının ardından çekildiğini ifade etti.

Aşna, fotoğrafların Sangin ilçesindeki evine düzenlenen baskının ardından çekildiğini, baskında birçok eşyalarının yanı sıra 1991 model Honda motosikletinin de İngiliz güçlerince çalındığını söyledi.

Şubat 2008'de çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Prens Harry'nin de çalınan motosiklete binerken poz verdiği görülebiliyor.

hlmnd1.jpg

hlmnd2.jpg

Hamdullah Aşna, çalınan eşyaları karşılığında Prens Harry'nin tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti.

İngiliz ordusu, Afganistan'da sivilleri hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleştirmişti.

Aynı zamanda gece baskınlarında da evler hedef alınmış, birçok sivil öldürülürken çoğu da gözaltına alınarak bilinmeyen merkezlere götürülmüştü. Bu baskınlarda hedef alınan evlerde maddi hasar meydana geldiği ve birçok eşyanın da çalındığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum