"Birleşik Arap Emirlikleri, sosyal medya üzerinden Sudan'daki askeri cuntaya destek veriyor"

"Birleşik Arap Emirlikleri, sosyal medya üzerinden Sudan'daki askeri cuntaya destek veriyor"

Sudan'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin çıkarlarını destekleyen ve cunta karşıtı isimleri hedef alan bir Twitter hesap ağı ortaya çıkarıldı.

(Fotoğraf: Twitter / Muhammed bin Zayid Al Nahyan)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından finanse edildiği değerlendirilen bazı Twitter hesaplarının Sudan'da BAE'yi ve mevcut cunta yönetimini öven propaganda paylaşımlarını yaydığı belirlendi.

Middle East Eye'ın Beam Report'tan aktardığı habere göre, bazı Twitter hesapları çeşitli hashtagler kullanarak Sudan siyasetinde demokrasi yanlısı isimlere karşı tahriki teşvik edici ve BAE çıkarlarını gözetici paylaşımlar yaptı.

Sudan'daki siyasi gidişata nüfuz etmek amacıyla "Emirliğin kalbindeki Sudan", cunta karşıtı "Özgürlük ve Değişim Güçlerine Hayır" ve BAE lideriyle Sudan'ın cunta lideri Abdulfettah el Burhan birlikteliğini öne çıkartan "Muhammed bin Zayid el Burhan" hashtagleri kullanıldı.

Söz konusu Twitter hesaplarının, ülkedeki ana muhalefet olan Özgürlük ve Değişim Güçleri'ndeki önde gelen isimleri hedef alarak Sudan kamuoyuna nüfuz etme amacında olduğu ifade edildi.

Haberde ayrıca bahsi geçen Twitter hesaplarının Kızıl Deniz limanı dahil olmak üzere Sudan'daki BAE yatırımlarını öven paylaşımlar yaptığı belirtildi.

Benzer Twitter hesapları geçtiğimiz yıl BAE çıkarları doğrultusunda Yemen'deki Müslüman Kardeşler (İhvan) ve İran destekli Husilerin aleyhine içerikler üretmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.