"İsrail ile Sudan bu yıl ilişkileri normalleştirecek"

"İsrail ile Sudan bu yıl ilişkileri normalleştirecek"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Sudan'da yönetimin sivil bir hükümete teslim edilmesinin ardından iki ülkenin tam bir şekilde normalleşeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Sudan'la ilişkilerde tam bir normalleşmesinin bu yılın ilerleyen günlerinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Sudan'a yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Cohen, yönetimin sivil bir hükümete devredilmesi sonrasında cuntaya sunulan 'barış anlaşmasının' bu yılın ilerleyen vakitlerinde imzalanmasını beklediklerini söyledi.

Aralık 2022 tarihinde Sudan cuntası ve bazı siyasiler, sivil bir yönetime geçişi taahhüt etmişti.

Cohen'in İsrail ile Sudan arasında uzun süredir devam eden 'düşmanlık' sebebiyle ilişkilerin normalleşmesinden 'barış anlaşması' olarak bahsettiği ifade ediliyor.

Sudan, 1967 yılında Arap ülkelerinin İsrail'in tanınmaması, İsrail'le barış ve müzakere yapılmama sonuçlarının çıktığı Arap Ligi zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

İki ülke halihazırda 2020'de duyurulan İsrail'le Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören İbrahim Anlaşmaları'nın imzasıcıydı. Ancak Sudan'da meydana gelen darbe, normalleşmeye gidilen yolun önüne engeller çıkarmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.