"İsrail Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti"

"İsrail Batı Şeria'da 5 Filistinliyi katletti"

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskında Hamas üyeleriyle çatışmaya girdiğini iddia etti.

İsrail ordusu bugün (6 Şubat Pazartesi) sabah işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrindeki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'nda 7 Filistinliyi öldürdüğü iddiasında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada İsrail askerlerinin mülteci kampını bastıklarını, 28 Ocak 2023 tarihine denk gelen cumartesi günü El-Muğ kavşağında yer alan ve Yahudi yerleşimcilere ait bir lokantaya silahlı saldırı düzenleme girişiminde bulunan ancak silahlarının tutukluk yapması üzerine kaçan iki silahlı kişinin sığındığı meskun bir daireye ulaşmayı başardıklarını ve bu iki kişiyi öldürdüklerini ileri sürdü.

İsrail ordusunun sözcüsü, ayrıca İsrail askerlerine başka bir yerden ateş edildiği ve ateş açan kişilerin de öldürüldüğü iddiasında bulundu. İsrail ordusu baskında ele geçirildiğini ileri sürdüğü ve üzerinde Hamas amblemleri bulunan bazı silahların da fotoğraflarını yayımladı.

Filistinli kaynaklar öldürülenlerin sayısını 5 olarak açıkladı. Öldürülenlerin isimleri ise Rafet Uveydat (21), Malik Lafi (22), Ethem Uveydat (22), İbrahim Uveydat (27), Sair Uveydat (28) olarak belirtildi.

Böylece 2023 yılında İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 41'e yükseldi.

Bölgeden gelen görüntülerde İsrail güçleriyle Filistinli silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmaların görüntüleri yayınlamdı. Görüntülerde İsrail güçlerine ait bir insansız hava aracının düşürüldüğü ve Filistinliler tarafından yakıldığı görülüyor.

İsrail güçleri Akabetu Ceber mülteci kampına cumartesi günü de baskın düzenlemiş ancak Filistinliler, İsrail askerlerini püskürtmeyi başarmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, baskına ilişkin henüz bir açıklama yayınlamadı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.