Türkiye ve Suriye'de deprem sebebiyle 55 Filistinli hayatını kaybetti

Türkiye ve Suriye'de deprem sebebiyle 55 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonucunda Türkiye ve Suriye'de 55 Filistinli mültecinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Türkiye ve Suriye halkını şiddetle sarsan deprem felaketi münasebetiyle yayımladığı mesajla taziyelerini iletti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ebu Merzuk, kişisel Twitter hesabı üzerinden yayımladığı mesajda "Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden zarar gören herkes için büyük üzüntü duyduklarını, taziyelerini ilettiklerini, ölenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini, enkaz altında kalanların salim bir şekilde çıkarılmasını ve zarar görenlerin tümünün yaralarının en kısa zamanda sarılmasını temenni ettiklerini" dile getirdi.

Ebu Merzuk depremin yaralarının sarılması için Filistin halkı olarak her zaman Türkiye ve Suriye halkıyla birlikte olacaklarını dile getirdi.

Depremde 55 Filistinli hayatını kaybetti

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketi sebebiyle bu iki ülkede yaşayan Filistinli mültecilerden hayatlarını kaybedenlerin sayısının da 55'e yükseldiği bilgisi verildi.

Filistin Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayanlar Bakanı Siyasi Danışmanı Büyükelçi Ahmed Ed Dik, Türkiye'de yaşayan Filistinlilerden 14, Suriye'de yaşayan Filistinlilerden de 41 kişinin deprem felaketi sebebiyle hayatını kaybettiğinin kesinleştiğini duyurdu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.