Sudan'da güvenlik güçleri 5 kişiyi öldürdü

Sudan'da güvenlik güçleri 5 kişiyi öldürdü

Sudan güvenlik güçlerinin el Ubeyd kentinde düzenlenen protesto gösterilerine müdahalesinde 5 kişi vurularak öldürüldü.

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kardofan eyaletinin başkenti El Ubeyd'deki protesto gösterilerinde en az 5 kişinin vurularak öldürüldüğü aktarılırken, olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı ve bazılarının durumunun ise kritik olduğu belirtildi. 

Gösterici arkadaşlarının vurularak öldürülmesinin ardından el Ubeyd Hastanesi önüne gelen öğrenciler, eylemlerine burada devam etti.

AFP’ye göre, Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, konu ile ilgili daha fazla ayrıntıya yer vermezken, yaşanan bu olay, iktidardaki askeri cunta ve Sudan’daki protesto liderlerinin geçiş dönemi konusunda anlaşmaya varmasının ardından “Sudan’da yeni bir kriz doğurur mu” sorularını gündeme getirdi.

Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) arasında, ülkenin demokrasiye geçiş süreci olarak da nitelendirilen 39 aylık geçiş sürecini başlatacak anlaşmanın ilk aşaması 17 Temmuz’da imzalandı.

Anlaşmada, Egemen Konsey başkanlığında ülkeyi üç yıllık bir geçiş hükümeti yönetecek. Egemen Konsey olarak adlandırılan, üç yılık geçiş sürecini yönetecek sivil-askeri konsey, 5 sivil, 5 asker ve 1 de tarafların uzlaştığı bağımsız bir sivil olmak üzere 11 kişiden oluşacak.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.