Sudan'da oturma eylemine açılan ateşte 87 kişinin öldüğü açıklandı

Sudan'da oturma eylemine açılan ateşte 87 kişinin öldüğü açıklandı

Sudan Soruşturma Komisyonu, 3 Haziran’da güvenlik güçlerinin oturma eylemini gerçekleştiren protestoculara ateş açması sonucu 87 kişinin öldüğünü, 168 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sudan Soruşturma Komisyonu Başkanı Fethurrahman es-Said yaptığı açıklamada, 3 Haziran’da güvenlik güçleri ve eylemciler arasındaki çıkan çatışmalarda 87 kişinin öldürüldüğünü, 168 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Reuters’ın haberine göre Komisyon Başkanı Fethurrahman es-Said yaptığı açıklamada, oturma eyleminin yapıldığı yerde 17 kişinin öldürüldüğünü, 48 kişinin de mermiyle vurularak yaralandığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin protestoculara ateş ettiğini söyleyen es-Said, 3 subayın askerlerin bölgeye getirilmesi emirlerini ihlal ettiğini ve bir subayın protestoculara şiddet uygulanması emrini verdiğini ifade etti.

Es-Said, komisyonun soruşturmaları takip ettiğini işaret ederek, soruşturmaların uluslararası standartlara uygun olduğunu belirtti. 59 şahidin dinlendiğini söyleyen es-Said, polis kayıtlarındaki ve morglardaki ölü sayısının ve yaralı sayılarının belirlendiğini ifade etti.

Sudan Askeri Konseyi tarafından atanan Başsavcı Abdullah Ahmed Abdullah, geçtiğimiz Pazar günü, oturma eylemi olayları hakkındaki bağımsız komisyon ve soruşturma raporunu komisyon başkanından teslim aldığını belirtti. Göstericiler Pazar günü düzenlenen gösterilerde, ‘önce adalet’ sloganlarıyla eylemcileri öldürenlerin yargılanmasını talep etti.

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, oturma eylemi kaosunda 117 kişinin öldüğünü açıklarken, Sudan Sağlık Bakanlığı bu sayının 61 olduğunu söylemişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.