Sudan'da kuşatma altındaki Faşir'de sivil katliamı sürüyor
Sudan'ın batısında kuşatma altındaki Faşir kentinde Birleşik Arap Emirlikleri destekli Hızlı Destek Kuvvetleri'nin katliamları devam ediyor.
(Fotoğraf: Faşir'de geçtiğimiz günlerde HDK'nin düzenlediği saldırılarda meydana gelen yıkım)
Sudan'ın batısında kuşatma altındaki El Faşir kentinde, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) milislerinin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
El Faşir Direniş Komitesi, HDK'nin bir üniversitenin arazisinde bulunan ve yerlerinden edilen kişilerin kaldığı Daru'l Erkam isimli merkezi vurduğunu açıkladı.
#السودان | ارتفع عدد ضحايا القصف الذي نفذته مليشيا الدعم السريع بطائرات مسيّرة على دارٍ لإيواء المدنيين في #الفاشر، إلى أكثر من 60 شهيداً، معظمهم من النساء والأطفال وكبار السن.#Sudan | The death toll from the drone strike carried out by the #RSF on a civilian shelter in the city… pic.twitter.com/bNNqASN5J8
— Sudan News ???????? (@Sudan_tweet) October 11, 2025
Cesetlerin enkaz altında kaldığını belirten komite yaptığı açıklamada olayı bir katliam olarak nitelendirdi ve uluslararası topluma müdahale çağrısında bulundu.
Son dönemde Faşir kentindeki kuşatma şiddetlenirken HDK'nin sivillere yönelik saldırıları da artıyor.
Sudan'da BAE destekli milislerin sivil katliamları sürüyor
HDK'nin kuşatmasının üzerinden yaklaşık 18 ay geçerken, 400 bin sivilin mahsur kaldığı şehirde neredeyse her şey tükenmiş durumda.
Salı günü açıklanan BM rakamlarına göre, savaşın başlamasından bu yana 1 milyondan fazla insan Faşir'den kaçtı. Bu sayı, ülkedeki yerinden edilmiş tüm insanların yüzde 10'unu oluşturuyor.
Sudan'da üçüncü yılına giren savaş on binlerce kişinin ölümüne, yaklaşık 12 milyon kişinin yerinden edilmesine ve açlık krizine yol açmış durumda.
Kaynak: Mepa News
