Sudan'ın Faşir kentinde BAE destekli milisler 2 bini aşkın sivili infaz etti
Sudan'ın Faşir kentini ele geçiren Birleşik Arap Emirlikleri destekli Hızlı Destek Kuvvetleri milislerinin 2 binden fazla sivili infaz ettiği bildirildi.
Sudan'ın batısında bulunan Faşir kenti, 18 ay devam eden ablukanın ardından geçtiğimi gün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından ele geçirildi.
HDK milisleri bunun ardından Faşir kentinde geniş çaplı infazlar gerçekleştirmeye başladı.
Bölge kaynakları şimdiye dek en az 2 bin sivilin HDK milisleri tarafından infaz edildiğini rapor etti.
Sudan Doktorlar Ağı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, HDK'nin son üç gün içinde en az 1500 kişiyi öldürdüğünü söyledi. Ülkedeki iç savaşı takip eden grup, yaşananları "gerçek bir soykırım" olarak nitelendirdi. Açıklamada, 18 aylık abluka sürecinde Faşir'de en az 14 bin sivilin katledildiği belirtildi.
Sudan'da BAE destekli milislerin sivil katliamı devam ediyor
Bölgede faaliyetler gösteren yardım kuruluşları, HDK tarafından yargısız infazları, kaçış yolları üzerindeki sivillere yönelik saldırıları ve ev ev dolaşarak yapılan baskınları rapor etti. Ayrıca şehirde, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik cinsel şiddet vakaları da bildirildi.
HDK milisleri tarafından basılan bir kadın doğum hastanesinde en az 460 sivilin infaz edildiği kaydedildi.
Sudan Doktorlar Ağı, HDK milislerinin Salı günü "hastanede buldukları herkesi, hastaları, refakatçilerini ve koğuşlarda bulunanları öldürdüğünü" belirtti.
Faşir ve çevresinde katliamların devam ettiği ifade edilirken can kaybının artmasından endişe ediliyor.
Kaynak: Mepa News
