Suriye: IŞİD mahkumları YPG kontrolündeki hapishanede isyan çıkardı

Suriye: IŞİD mahkumları YPG kontrolündeki hapishanede isyan çıkardı

Haseke şehrindeki El Sina cezaevinde IŞİD mahkumlarının yeni bir isyan çıkarması üzerine cezaevi çevresine takviye güçler sevk edildiği bildirildi.

Suriye'nin Haseke vilayetindeki El Sina cezaevinde IŞİD mahkumlarının yeni bir isyan çıkarması üzerine YPG güçleri, cezaevi çevresine takviye güçler sevk etti.

Kaynaklar, IŞİD mahkumlarının dün akşam Haseke'deki YPG kontrolünde bulunan El Sina cezaevinde isyan çıkardığını bildirdi.

Yerel kaynaklar, YPG güçlerinin cezaevi çevresine ambulanslar getirdiğini ve takviye kuvvetlerinin cezaevine giden yolu kapatmanın yanı sıra bölgeyi kuşattığını da sözlerine ekledi.

Haseke'deki El Sina hapishanesi, IŞİD mahkumlarının isyanına ilk kez tanık olmuyor.

Son isyan, geçen Mayıs'ta olmuş ve ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'un himayesinde YPG ile tutsaklar arasında yapılan görüşmelerle sona ermişti.

Mart ayında çıkan diğer bir isyanda ise mahkûmlar, zemin katının kontrolünü ele geçirdikten sonra avluya çıkmış ve cezaevinden kaçanlar olmuştu.

ABD ordu sözcüsü, koalisyon uçağının bütün gece kaçan IŞİD’lileri aradığını ifade ederken yerel medya, kaçakların yakalandığını iddia etmiş ancak YPG veya ABD koalisyonu bu iddiaları doğrulamamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.